Varukorg

Totalt:
0.00kr

SKÖTSEL

SAMMET

Vår sammet är ett mjukt och lyxigt material i 100% bomull. Vår sammet mäter en Martindale på 100.000 i enhet. Ett tygs Martindale-värde anger hur slitstarkt tyget är, desto högre Martindalevärde, desto slittåligare textil. För hemmamiljö rekommenderas ett Martindale-värde på över 15.000. För offentliga miljöer bör Martindale ligga på minst 30.000. Med andra ord är sammeten vi använder till våra stoppade möbler otroligt slitstarkt och ett material som med rätt omvårdnad håller en livstid!

Skötselråd

För modell BLANCA och DAHLIA är tyget på sittdynan samt prydnadskuddarna avtagbara och kemtvätt rekommenderas. Ryggdynan för bägge modeller är vändbar. Även sittdynan på BLANCA är vändbar. På modell LUCA är hela klädseln avtagbar och kan kemtvättas. Sammeten är känslig mot vatten, varför det är viktigt att lägga på mittet att aldrig gå på med exempelvis en blöt trasa.

Om du spiller
Om du spiller vätska på din sammetsmöbel sjunker det inte in i tyget direkt utan lägger sig ovanpå. Använd en torr trasa eller husållspapper för att suga upp vätskan. Kvarstår det en fläck på tyget kan du gå över med våtservett, låt lufttorka och upprepa proceduren om fläcken kvarstår.

Sammet kan lätt dra åt sig damm och rekommenderas att dammsugas med mjuk borste för att avlägsna damm på bästa sätt. En roller eller klädborste är också att rekommendera att ha i hushållet för att kunna gå över din möbel med jämna mellanrum. Har du fått ett tryckmärke på din möbel kan du använda ångan från ett ångstrykjärn eller steamer för att jämna ut luggen i tyget.

LINNE

Vårt linne kommer från Belgien och är gjort av 100% lin. Linnet är en naturfiber och ett levande material som förändras något med tiden och blir bara vackrare och vackrare. Endast kemtvätt.

SOFFPLYMÅER SAMT ÖVRIGT FORMSYTT

Ryggplymåerna är stoppade med skuren polyeter mixad med silikon bollfiber. Sittplymåerna  består av en kallskums kärna som är svept med en blandning av skuren polyeter mixad med silikon bollfiber för bästa komfort utan att dynan kollapsar. Kemtvätt rekommenderas för att textilierna inte ska krympa.

ÖVRIGT

Tänk på att puffa och byta plats på kuddar och dynor med jämna mellanrum för att bibehålla en fräsch och pigg soffa!