Varukorg

Totalt:
0.00kr

SKÖTSEL

Sammet

MELIMELIs sammet är ett mjukt och lyxigt material i 100% bomull från Italien. Sammeten mäter en Martindale på 100.000 i enhet. Martindale-värdet på ett tyg anger hur slitstarkt det är. Ju högre värde desto slittåligare textil. För hemmamiljö rekommenderas ett Martindale-värde på över 15.000 och för offentliga miljöer bör värdet vara minst 30.000. Med andra ord är sammeten MELIMELI använder till de stoppade möblerna otroligt slitstarkt och ett material som med rätt omvårdnad håller en livstid!

 

Linne

Vårt linne är en linnemix från Italien. Linnet är en naturfiber och ett levande material som förändras och blir mer och mer vackert med tiden. Linnet ska endast kemtvätt.

 

Skötselråd

För modellerna BLANCA och DAHLIA är tyget på sittdynan och prydnadskuddarna avtagbara och rekommenderas att kemtvättas. Ryggdynan för DAHLIA och BLANCA är vändbar. På modell LUCA är hela klädseln avtagbar och kan kemtvättas. Viktigt att komma ihåg är att sammeten är känslig mot vatten, så undvik att tvätta tyget med exempelvis en blöt trasa.

 

Spill

Ifall vätska spills på en sammetsmöbel kommer det inte sjunka in i tyget direkt, utan vätskan kommer lägga sig ovanpå. Använd en torr trasa eller hushållspapper för att suga upp vätskan. Om en fläck finns kvar på tyget kan en våtservett användas, låt sedan tyget lufttorka. Upprepa proceduren om fläcken kvarstår.

Sammet kan dra åt sig damm och bästa sättet att avlägsna detta är genom att dammsuga med en mjuk borste med jämna mellanrum. En roller eller klädborste är också bra att ha i hushållet för att enkelt piffa upp en MELIMELI möbel. Har ett tryckmärke uppstått på möbeln kan ångan från ett ångstrykjärn eller en steamer användas för att jämna ut luggen i tyget.

 

Soffplymåer samt övrigt formsytt

Ryggplymåerna är stoppade med skuren polyeter, mixad med silikon bollfiber. Sittplymåerna består av en kallskumskärna som är omsvept med en blandning av skuren polyeter, mixad med silikon bollfiber. Detta leder till en utmärkt komfort utan att dynan kollapsar. Kemtvätt rekommenderas för att undvika att textilierna krymper.

 

Övrigt

Tänk på att puffa och byta plats på kuddar och dynor med jämna mellanrum för att bibehålla en fräsch och pigg soffa.